Вінниця
30.04.2024
13.44° C
Вгору

Навіки 23-річний: сьогодні вінничани прощаються із льотчиком Всеволодом Іванцовим

Сьогодні Вінницька громада проводжає останньою земною дорогою 23-річного воїна Іванцова Всеволода Павловича. Молодий офіцер долучився до захисту Батьківщини із перших днів повномасштабного вторгнення. Був льотчиком-штурманом 11-ї окремої бригади армійської авіації «Херсон». На гвинтокрилі Мі-8 здійснив близько 180-ти бойових вильотів, наводячи жах на окупантів. Загинув при виконанні військового завдання у повітряному просторі поблизу села Роботине Запорізької області. Це сталося 13 лютого цього року…

Народився Всеволод Іванцов у селі Уладівка Літинського району (тепер Хмільницький район). Після 8-ми класів місцевої школи закінчив Кам’янець-Подільський ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою. А далі вступив до Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, на п’ятому курсі якого юнака і застало повномасштабне російське вторгнення. Тож він був серед тих, хто першими рушили на боротьбу із ворогом.

«Бути військовим льотчиком Всеволод мріяв із дитинства. Готувався до цього зі шкільних років. Гарно навчався та гартував себе фізично. Підтримував спортивну форму, займався єдиноборствами, – розповідають рідні полеглого Героя. – Взагалі був багатогранною та обдарованою особистістю. У вільний час захоплювався живописом, а ще історією. Навіть торік вступив у магістратуру за спеціальністю історія та археологія до Південноукраїнського національного педагогічного університету. Мав також чимало інших планів на життя, яким, на жаль, не судилося здійснитися…»

Церемонія прощання зі Всеволодом Іванцовим розпочнеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin