Вінниця
29.04.2024
11.73° C
Вгору

У Вінниці продовжують видачу продуктових наборів родинам Захисників і Захисниць

У продуктовий набір, який складається з 11 позицій, входять найнеобхідніші продукти харчування: кілограм цукру та солі, стільки ж макаронних виробів, кілограм рису, консервовані сардини, шпроти, пляшка олії, чай, тушкованка тощо.

«Продовжуємо видачу продуктових наборів до великодніх свят малозахищеним категоріям населення, які перебувають на обліку в департаменту соціальної політики міської ради. Цей перелік постійно оновлюють та доповнюють, аби не залишити поза увагою тих, хто потребує підтримки. Продуктові набори видають на декількох локаціях. На одній з них роздають пакунки родинам полеглих Захисників і Захисниць, які відповідно до розпорядження міського голови на системному соціальному супроводі. Пакунки отримують і родини військових, які боронять нашу країну, а також сім’ї безвісти зниклих, полонених українців. Попередньо ми зателефонували родинам, повідомили про місце і час видачі допомоги. Важливо у складний час воєнного стану підтримувати наших мешканців», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Видача пакунків з продуктами

У видачі продуктових наборів брали участь і координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутати міської ради: Тетяна Савельєва, Наталія Літвінова, Теймур Абушов.

«У межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу ми враховуємо потреби вразливих категорій населення, допомагаємо в міру своїх сил. Зокрема, спільно організували роздачу продуктових наборів до Великодня. Підтримуємо сім’ї українців, заради яких наші воїни захищають Україну. Забезпечити родини оборонців всім необхідним – наша відповідальність», – говорить Теймур Абушов.

Продуктовий набір

Отримати продуктовий набір прийшла пані Олена. Її син – парамедик, на службі з 2014 року. До цього брав участь у миротворчих місіях ООН на території колишньої Югославії. Наразі боронить Україну на Донецькому напрямку. Двічі був поранений.

«Такий набір я отримую втретє. Ми живемо вдвох з чоловіком, син на війні, донька закордоном, тому будь-яка допомога для нас важлива», – розповідає пані Олена.

Фасування продуктових наборів

Окрім сімей Захисників і Захисниць, загиблих та безвісти зниклих воїнів, продуктові набори видають внутрішньо переміщеним особам, багатодітним сім’ям, малозабезпеченим, батькам, які виховують дітей з інвалідністю, літнім людям, які перебувають на обліку Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування. Їх планують забезпечити допомогою протягом місяця.


Довідка:

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin