Вінниця
30.04.2024
11.26° C
Вгору

У Вінниці молодь може отримати стипендію: як взяти участь

 У Вінниці Фонд громади «Подільська громада» оголосив про стипендіальний конкурс для молоді. Ця ініціатива покликана допомогли, підтримати молодих людей, які опановують виробничі, прикладні чи ремісничі професії.
Загальний грошовий фонд стипендіального конкурсу складає 60 000 грн. Максимальний розмір стипендії – до 10 000 грн (без урахування податків). Дедлайн подачі заявки – 30 квітня.

Навчання молоді на виробничих професіях та їхня підтримка – це не лише актуальна, але й стратегічно важлива тема, особливо в час війни, де стабільність економіки має критичне значення. Спеціалізації, такі як механіка, електрика, будівництво та інші виробничі галузі, є основою для забезпечення сталості та продуктивності економіки країни. Саме тому Фонд громади «Подільська громада» оголосив про стипендіальний конкурс для молоді.

«Пам’ятаєте проєкт “Працюємо далі”, коли Фонд надав підтримку для підприємців/иць, чий бізнес постраждав через ракетний удар по Вінниці у липні 2022 року? Тоді ми допомогли їм, а тепер вони сформували невеликий “банк” для підтримки молоді, яка бачить себе у власній справі. Долучилася до ініціативи і мережа делікатес-маркетів “Україночка”. Тож спільними зусиллями маємо можливість підтримати молодь у прагненні розвинути свої навички і, маємо надію, конкурс підсилить молодих людей на шляху до відкриття власної справи», – підкреслила голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова.

Організатори зазначають, що консультації щодо заповнення аплікаційних форм та з інших питань щодо конкурсу можна отримати до 25 квітня 2024 року за електронною поштою [email protected] або за номером телефону: 095-722-52-87.

Щоб взяти участь, треба сформувати і надіслати на пошту [email protected] такий пакет документів:

  1. Заповнену аплікаційну форму, вона знаходиться тут.
  2. Довідку з навчального закладу про те, що ви там навчаєтесь. Вказати курс та фах.
  3. Довідку про соціальний статус у разі наявності (внутрішньо переміщена особа, багатодітна чи малозабезпечена родина, дитина учасника АТО/ООС, військовослужбовця тощо).
  4. Рекомендаційний лист від навчального закладу, де навчається конкурсант/ка, або інші листи від педагогів, керівників колективів тощо (наявність листа не є обов’язковою умовою).

Засідання конкурсної комісії і оголошення переможців відбуватиметься 1-5 травня 2024 року.

Оцінювання заявок проводитиметься за критеріями: точність, зрозумілість та логічність описання мети заявки: (1–10 балів), реалістичність та відповідність мети заявки меті стипендіального конкурсу: (1–5 балів), реалістичність і деталізація бюджету заявки: (1–5 балів), обґрунтованість важливості професії для відновлення України: (1–10 балів), переконливість конкурсанта/ки в описі, чому саме він/вона має отримати стипендію: (1–5 балів), наявність рекомендацій: по 1 балу за кожну (але не більше 3 балів). Наявність довідки про соціальний стан родини: 3 бали.

Нагадаємо, що у межах проєкту «Працюємо далі» Фонд надав підтримку 7 підприємцям, чий бізнес постраждав від ракетного удару. Переможці отримали по 60 тисяч гривень кожен. Серед них: Широков Максим (ремонт та виготовлення ювелірних виробів), Негур Інна (технічне забезпечення святкових заходів та концертів), Скрипник Тетяна (ремонт та пошив одягу, військового атрибуту), Зеленько Віталій (хімчистка і прання), Чабан Надія (роздрібна торгівля взуттям), Фрумкін Павло (комерційна діяльність у сфері фотопослуг), Ткачук Олена (торгівля канцелярськими товарами, виготовлення сувенірної продукції).

За умовами проєкту, вони зобов’язалися сформувати невеликий «банк» для підтримки молоді, яка бачить себе у власній справі.

Детальніша інформація за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin