Вінниця
30.04.2024
10.72° C
Вгору

Вінницька обласна лікарня імені Пирогова – серед лідерів з трансплантації

За три місяці поточного року у 19 медичних закладах України виконали 131 органну трансплантацію.

Зокрема, у Вінницькій обласній лікарні імені М. І. Пирогова за перший квартал 2024 року – з січня по березень, провели п’ять операцій з трансплантацій. На сьогодні Вінницька область серед лідерів.

«За один рік роботи піднятись з нульового місця на 6-те серед самих великих закладів України і третє після Києва і Львова, то ми так дуже гарно попрацювали. Серед областей ми перші після «Лева» – обігнали всі області», – написав на своїй сторінці генеральний директор Вінницької обласної лікарні Пирогова Василь Паненко.

У Вінницькій обласній лікарні Пирогова за три місяці провели п’ять трансплантацій 

За даними Українського центру трансплант-координації, у національному листі очікування на трансплантацію наразі перебуває 3013 пацієнтів.

Найбільше пацієнтів потребують пересадки нирки (1961), печінки (477) та серця (455). Цифра у листі включає і пацієнтів зі статусом «скринінг» – це означає, що наразі вони проходять певні дообстеження або перебувають за межами України. Пацієнти з таким статусом не беруть участь у процесі співставлення і підбору органів від померлого донора. Лист очікування, який формується в Єдиній державній інформаційній системі трансплантації, є динамічним і може змінюватися щодня, залежно від інформації, яку вносять про реципієнтів трансплант-координатори центрів трансплантації.

У Вінницькій обласній лікарні Пирогова за три місяці провели п’ять трансплантацій - фото 2

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin