Вінниця
30.04.2024
11.26° C
Вгору

Кризовий центр “Дім Мама”, що під Вінницею, припиняє свою роботу: подробиці

Кризовий центр тимчасового проживання “Дім Мама”, який розташований в селі Лука-Мелешківська, перестане працювати.

Про закриття центру 7 квітня повідомила його засновниця Ольга Череватова на своїй сторінці у Фейсбук, – повідомляє “ВІТА“.

Довгий час думала та вагалася, але з болем на серці мушу повідомити вам, що центр “Дім Мама” 31 травня припиняє свою діяльність назавжди. На жаль, у цей важкий час для нашої країни неможливо утримувати приватний центр. Заробітна плата найманим працівникам, комунальні платежі, податок на розкіш, який зростає з кожним роком та інші витрати по центру – це все великі суми, які зібрати наразі майже не реально і ми постійно в великих боргах, – написала Ольга Череватова.

Центр “Дім Мама” був відкритий у 2016 році. Головною метою центру було врятувати якнайбільше діток від дитячих будинків. Допомогти вчасно матусям у скрутні для них моменти, щоб вони не втратили своїх дітей.

За весь час існування центру було врятовано 600 діток від дитячих будинків. Діток, які наразі щасливі поруч зі своїми матусями. Перших пів року центр існував виключно за рахунок моєї родини. Тоді було надзвичайно важко знайти однодумців. І наче з часом у житті центру з’явилося багато небайдужих людей, але війна внесла свої корективи… Я розумію кожного, що наразі важливіше допомогти нашим воїнам, які боронять нашу країну. Тому мною й було прийнято таке рішення. Важке рішення, – розповіла засновниця центру.

Пані Ольга також зазначила, що за вісім років існування центру змогли зібрати багато всього – дарували, купували, привозили добрі люди.

Тому як тільки центр покине остання родина, будемо шукати родини, які будуть потребувати допомоги у вигляді (речей, меблів, техніки та всього, що є у центрі). Кожній родині, яка наразі проживає у центрі – надамо все необхідне по можливості, – додала засновниця центру.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin