Вінниця
27.07.2024
17.58° C
Вгору

Столтенберг зустрінеться із союзниками Трампа, щоб розблокувати допомогу Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрінеться із законодавцями і союзниками Дональда Трампа, щоб обговорити і спробувати розблокувати фінансування України в розмірі $60 млрд.

Про це пише видання Politico.

У середу генсек НАТО виступить із промовою в консервативному аналітичному центрі Heritage Foundation, який тісно пов’язаний із Трампом.

Видання наголошує, що в Heritage Foundation Столтенберг зустріне скептично налаштовану аудиторію, яка виступає за те, щоб Європа взяла на себе ініціативу в підтримці України, а США перемикне свою увагу на Індо-Тихоокеанський регіон.

Саме Трамп та його союзники чинять тиск на решту республіканців з вимогою відхилити законопроєкт на $111 млрд, що містить допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Республіканці хочуть більш жорсткої прикордонної політики. Сенат може незабаром оприлюднити формулювання прикордонної політики, проте деякі члени Палати представників стверджують, що її не буде ухвалено.

А сьогодні Столтенберг відвідає Конгрес, де зустрінеться зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером меншості Хакімом Джеффрісом, лідером меншості Сенату Мітчем Макконнеллом та іншими представниками республіканців і демократів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin