Вінниця
27.07.2024
17.58° C
Вгору

Українка вперше побувала в космосі в якості туриста: подробиці подорожі

26 січня відбувся вже шостий комерційний космічний політ компанії Virgin Galactic, де серед туристів була українка Ліна Бороздіна. Про це повідомляє “Дивогляд” із посиланням на пресслужбу компанії.

“Ласкаво просимо на Землю, Galactic06! Наші пілоти, екіпаж і космічний корабель безпечно приземлилися на космодромі Америка, штат Нью-Мексико”, – йдеться у повідомленні.

Бороздіна була серед трьох інших туристів. До екіпажу увійшли командир VSS Unity CJ Sturckow та пілот Нікола Песіле, а також командир VMS Eve Майкл Мазуччі та пілот Ден Алікс.

Таким чином, Бороздіна – це перша українка, яка здійснила такий політ. Вона придбала квиток ще у 2005 році за $400 тисяч.


Зазначимо, що космотуристка народилася в Одесі, а до США переїхала з розпадом СРСР. У 2000-х роках вона отримала американське громадянство.

Старт місії Galactic 06 почався з космодрому “Америка” (південний захід Нью-Мексико). Літак-носій Virgin Galactic VMS Eve піднявся близько полудня за часом східного узбережжя (19:00 за Києвом), маючи 6-місний космоплан VSS Unity.

Eve “скинула” Unity на висоті близько 14 км, а потім космоплан вирушив у суборбітальний простір. Пасажирам Galactic 06 довелося пережити кілька хвилин невагомості та вони побачили Землю на тлі темряви космосу. А за 90 хвилин після старту вони приземлилися.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin