Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

У День Собороності у Вінниці вшанували героїв минулого та теперішнього часів, які віддали свої життя за Україну

22 січня, на День Соборності України, у Вінниці відбулося важлива урочиста подія – покладання квітів на площі Шевченка. Заходу взяли участь керівники міста та області, військові, представники громадських організацій, активісти та містяни. Вони разом вшанували пам’ять героїв минулого та висловили свою повагу захисникам України, поклавши живі квіти до Пам’ятного знаку Небесній Сотні та загиблим Героям російсько-української війни. Це був акт визнання та вдячності за подвиг тих, хто віддав своє життя за вільну соборну Україну.

На початку заходу присутні схилили голови у хвилині мовчання в пам’ять про полеглих Захисників та Захисниць.

Очільник громади Сергій Моргунов, зауважив, що День Соборності для, українців, – символ визначного об’єднання, що відбулося понад століття тому.

«День Соборності – це дуже важливий день встановлення й об’єднання держави і української нації, адже понад сто років тому, наша країна була роз’єднана двома імперіями, – говорить Сергій Моргунов. – Все життя нашу державу намагалися роз’єднати різні імперії та по сьогодні не полишають цих спроб. Ми, спостерігаємо це й в новітньому часі. Але згуртованість і об’єднаність народу сьогодні зберігає нашу незалежність. Я переконаний в тому, що тільки завдяки героїзму наших воїнів і всієї української нації, ми можемо вистояти й далі розвивати свою країну».

Сьогодні живі квіти лягли також до пам’ятних місць, меморіальних дощок та пам’ятників борцям за незалежність України різних часів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin