Вінниця
27.07.2024
20.27° C
Вгору

21 грудня: чому сьогодні не можна бажати щастя і здоров’я

Яке сьогодні свято святкують в церковному календарі, кому моляться віряни та чому сьоогодні не можна бажати щастя і здоров’я?

Сьогодні, 21 грудня, в православному календарі день пам’яті святої мучениці Іуліанії. Свята мучениця Іуліанія була народжена в Нікомидії в кінці III століття. Її заручили з поганським правителем Елевсієм, але дівчина відмовилася вийти за нього заміж, бо прийняла християнство. За це Іуліанію піддали жорстоким катуванням і засудили до смерті. Її мужність і стійкість вразили всіх тих людей, які бачили її страждання, і вони також стали християнами. Її страта відбулася 304 року за часів переслідувань імператора Діоклетіана.

Прикмети 21 грудня

  • Сильна заметіль до затяжної зими.
  • Пішов сніг — влітку буде великий урожай.
  • Мороз став меншим — скоро буде похмура погода.

Що сьогодні не можна робити

Цього дня людям заборонялося бажати щастя та здоров’я, вважалося, що побажання збудяться в точності навпаки. А якщо потрібно було щось побажати, то обов’язково обирали більш нейтральні речі. Самотнім дівчатам не можна було багато говорити, інакше вони будуть чекати на свою долю ще дуже довго.

Що можна робити сьогодні

Якщо цей день присвятити генеральному прибиранню, то можна накликати на себе жіноче щастя. Особливо ретельно цього дня підмітали підлогу, адже вірили, що чим більше бруду вимести, тим більше щастя буде.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin