Вінниця
08.09.2024
14.19° C
Вгору

Вінницька міська рада передасть на фронт ще 298 тактичних аптечок

З моменту розпочатку повномасштабної війни, підтримка військових та запобігання надзвичайним ситуаціям стали для Вінниці найважливішими завданнями. Громада активно продовжує надавати допомогу фронту та задовольняти потреби військових. На цей раз в рамках допомоги на передову будуть направлені тактичні аптечки для надання першої домедичної допомоги військовим від освіченої громади. Відповідне рішення було прийняте 7 грудня під час засідання виконавчого комітету.

Як розповіла директорка департаменту Оксана Яценко, цього разу військові отримають 298 аптечок.

«Ми тримаємо зв’язок з військовими частинами, отож на їхній запит передаємо аптечки, аби у випадку поранення, усі потрібні засоби для надання першої домедичної допомоги були під рукою», – каже вона.

Власне, кожна аптечка вміщає в себе: джгут-турнікет типу CAT, бандаж типу ізраїльський, гемостатичний бинт, бинт для тампонади, назофарингеальний повітропровід + лубрикант, оклюзійна пов’язка, декомпресійна голка типу, протиопікова пов’язка, пластир у рулоні, ножиці Парамедика, маркер перманентний, одноразові рукавички парамедика, джерело світла хімічний, покривало рятувальне та картку пораненого.

Тактичні аптечки, які передадуть воїнам доукомплектовані за рахунок коштів, які зібрали на благодійних ярмарках в школах громади.

Вже цими вихідними волонтери передують аптечки на фронт, щоб через кілька днів вони опинились в наших воїнів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin