Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

Etnodim презентував вишиванку створену на основі візерунку з видання Олени Пчілки

Український бренд одягу Etnodim випустив дроп до якого увійшли три нові вишиванки присвячені українським культурним діячам.

Першу вишиванку назвали «Рутенія». Вона присвячена шрифту, створеному художником-графіком Василем Чебаником. Вишиванка містить літери з проєкту українського каліграфа, вишиті літери мають своє трактування та символізм. Рукав сорочки оздоблений вишивкою, а знизу фіксується завʼязками.

Друга вишиванка «Абрикоси» названа на честь поетичної збірки «Абрикоси Донбасу» поетеси з Луганщини – Любові Якимчук.

 

Сорочки представлені у жіночому та чоловічому варіантах. Жіноча має прямий силует, довгий рукав реглан, розширений донизу, що складається з двох частин: центральний розріз на п’ять зав’язок та округлу горловину, оброблену обшивкою. Чоловіча лляна сорочка виготовлена з вільним кроєм та довгим рукавом. Має відкладний класичний комір та спинку з кокеткою. А також манжети із застібкою на один ґудзик та центральну застібку на кнопках донизу.

Третя сорочка з назвою «Пчілка» створена на основі візерунку з видання «Український народний орнамент» 1987 року, авторкою якого є Олена Пчілка. Вишиванка має відкладний комір, об’ємні рукава зі зборками, та манжети, які застібаються на ґудзики. Оздоблена орнаментом з книги Олени Пчілки, що вишитий бавовняною ниткою.

Вишиті сорочки можна прибдати на сайті, а також у київському шоурумі за адресою вулиця Верхній Вал, 58/28.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin