Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

Вінниччина втратила ще одного захисника: громада зустрічатиме “на щиті” Героя Назара Лютого

На Луганщині внаслідок рашистського артобстрілу 31 липня загинув боєць 95-ї бригади ДШВ Назар Лютий зі Жмеринки. Він проявив себе як надійний товариш, який завжди підставить плече допомоги у боях на сході нашої країни.

Про це повідомляє видання “Nа Парижі” з посиланням на Жмеринську міську раду.

«Назар народився уже у незалежній Україні та попри зовсім юний вік, у свої 18-ть, розумів, що Перемога над ворогом залежить від кожного українця, тому у перші дні війни виявив тверде бажання стати на захист рідної землі. Наш земляк підписав контракт та встав до лав десантно-штурмових військ Збройних сил України», – йдеться у повідомленні.

Юний воїн з гідністю і честю виконував військовий обов’язок. Успішно виконувати бойові завдання військовому допомагала гарна фізична підготовка, адже Назар до повномасштабної війни серйозно займався спортом та виборював призові місця на обласних змаганнях з бойового самбо, змішаних єдиноборств ММА та чемпіонатах з греко-римської боротьби.

«Довгий час рідні та близькі вірили в чудо, адже з кінця липня Назар вважався безвісти зниклим, але 24 листопада було офіційно встановлено загибель воїна, що віддав за Україну найдорожче – життя», – зазначають у міськраді.

У перший день зими, 1 грудня, Жмеринська міська територіальна громада «живим коридором» зустрічатиме загиблого Героя Назара Лютого, що повертається з війни до рідної домівки «на щиті». Маршрут прямування у Жмеринці: мікрорайон «ТЕЦ» – вул. Асмолова – вул. Визволення – вул. Київська – село Леляки, вул. Квітнева, 48 А.

Заупокійна молитва відбудеться у храмі Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ по вулиці Миколи Борецького об 11.00. Поховають Героя цього ж дня на міському кладовищі на Алеї Героїв.

Останній шлях мужнього воїна «живим коридором» у Жмеринці пролягатиме за маршрутом: вул. Київська (від Жмеринського вищого професійного училища) – вул. Одеська. Початок руху жалобної процесії орієнтовно о 12:20.

Жмеринчан закликають зустріти та провести востаннє героя-земляка гідно, з пошаною і вдячністю, за мужність і патріотизм, за наш захист, живим коридором слави.

Герої не вмирають, а навічно вписують своє ім’я в історію боротьби українського народу. Вічна пам’ять Герою! Вічна слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin