Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Копала картоплю, а викопала міни: як жителька Житомира знайшла цілий арсенал зброї

Під час копання картоплі жителька міста Житомир виявила арсенал зброї, що використовувався під час Другої світової війни. 11 вересня вона повідомила поліцію про знахідку. На місце події прибули слідчо-оперативна група з районного управління поліції міста Житомир та працівники ДСНС. Правоохоронці встановили, що в землі, недалеко від житлового будинку, знаходилися боєприпаси: 82 мінометні міни калібру 82, 3 протитанкові міни і 8 гранат. Поліція організувала охорону цієї потенційно небезпечної ділянки. Експерти з вибухотехнічної служби в подальшому вилучать і знищать цю небезпечну знахідку.

  • Правоохоронці зазначають, що жінка, виявивши такі предмети, вчинила правильно: самостійно не діставала їх та викликала екстерні служби.
  • Водночас поліцейські нагадують: у разі виявлення підозрілих невідомих предметів інформувати поліцію чи рятувальників (тел. 101 або 102).

Важливо пам’ятати як дорослим, так і дітям, що в разі виявлення підозрілих предметів, зброї чи боєприпасів обов’язково слід дотримуватися наступних правил безпеки:

  1. Ні в якому разі не торкайтеся цих предметів, не рухайте, не переносьте, не розбирайте, не розбивайте, і не нагрівайте їх, оскільки вони можуть бути надзвичайно небезпечними для вас і оточуючих.
  2. Не носіть такі речі додому. Залишайте їх на місці знаходження.
  3. Позначте місце, де ви виявили підозрілі предмети, за допомогою гілки, яскравої тканини або іншого доступного засобу. Це допоможе іншим людям уникнути небезпеки.
  4. Негайно попередьте інших про небезпеку в цій області.
  5. Повідомте про виявлення таких предметів або речовин спеціальним службам, таким як рятувальники або поліція. Телефон гарячої лінії поліції – 102, і він працює цілодобово.

Дотримання цих правил допоможе зберегти життя та здоров’я вас і інших людей і уникнути потенційно небезпечних ситуацій.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin