Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

Події в Костянтинівці: свіжа й болюча рана для української нації

Учора, 6 вересня, російські війська здійснили обстріл центральної частини міста Костянтинівки, яке розташоване на Донеччині. Ця подія призвела до загибелі принаймні 17 осіб, серед яких була дитина. Крім того, багато людей отримали поранення, – пише BBC.

“Магазини. Аптека. Люди, які нічим не завинили. Багато поранених. На жаль, кількість загиблих і постраждалих може ще зрости”, – так відреагував президент Зеленський на удар.

Пошуково-рятувальну операцію в Костянтинівці завершено. В Офісі генпрокурора також було відзначено, що серед загиблих в Костянтинівці є дитина. За інформацією від ДСНС, серед постраждалих є один рятувальник.

Після обстрілу ринку виникла пожежа, але її вдалося успішно ліквідувати. Пошкоджено близько 30 торгових павільйонів.

Обстріл Костянтинівки став найбільш смертоносним ударом з боку Росії на території України за останні місяці, і це один із численних прикладів, коли мирні мешканці стали жертвами таких нападів.

Наприкінці серпня у вихідний день російські сили вдарили ракетою по центральній площі Чернігова, де розташований музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка. Тоді загинули семеро людей, серед них була 6-річна дівчинка, а десятки людей отримали поранення.

У квітні також внаслідок російського удару по багатоповерхівці в Умані загинуло 23 людини, серед яких було шестеро дітей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin