Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Соціальне патрулювання у Вінниці: рука допомоги для тих, в кого немає дому

Соціальне патрулювання – це спільна ініціатива департаменту соціальної політики Вінницької міської ради та активістів громади, яка полягає в наданні допомоги безпритульним особам, які примушені жити на вулицях міста. На минулому тижні вони знову вирушили на вулиці, щоб допомогти цим людям.

«Коли ми бачимо бездомних людей, ми впевнені, що вони нікому не потрібні і їм немає куди йти. Проте слід розуміти, що це люди, які опинилися у складних життєвих обставинах або стали жертвами злодіїв. У кожному обласному центрі України є соціальні центри, громадські організації, де бездомні люди можуть отримати необхідну допомогу», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

28 серпня представники департаменту соціальної політики Вінницької міської ради, Вінницького міського центру соціальних служб та громадської організації “Полум’я надії” спільно вирушили на територію Вінницької міської територіальної громади, щоб провести виїзди та надати допомогу безпритульним особам.

Під час виїздів представники організацій провели інформаційно-роз’яснювальну роботу, пояснили бездомним про можливість отримання необхідної допомоги та наголосили на важливості запобігання поширенню соціально-небезпечних хвороб.

Одну особу було направлено до пункту надання допомоги бездомним, який працює при громадській організації “Полум’я надії” за адресою вул. Пирогова, 74. Там безпритульному надали їжу, санітарно-гігієнічні послуги та надійний одяг. Крім того, йому було надано допомогу у поверненні до місця реєстрації в іншому місті України.

Після патрулювання іншого безхатька було розміщено в Комплексному центрі надання соціальних послуг області.

Під час виїзду розповсюджено листівки з адресами та телефонами установ, організацій, пунктів тощо, де бездомні особи можуть отримати послуги:

• санітарно-гігієнічні

• харчування

• отримання одягу та взуття

• отримання медикаментів

Нагадаємо, що соціальне патрулювання здійснюється відповідно до розпорядження міського голови “Про створення робочої групи для координації роботи суб’єктів взаємодії в справі соціального захисту безпритульних осіб та затвердження Порядку співпраці між членами робочої групи”. У цьому процесі беруть участь співробітники виконавчих органів влади та представники громадських організацій.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin