Вінниця
02.05.2024
16.81° C
Вгору

У Вінниці для родин з Херсонщини сформували продуктові набори

У Вінниці передали продуктові й гігієнічні набори родинам переселенців з Херсонщини. Загалом, благодійна організація “Карітас-Спес” разом з департаментом соцполітики Вінницької міськради сформували допомогу для 15 родин. 

 

Серед родин, які прийшли отримати допомогу, – Ірина Строгін, яка разом з донькою виїхала з окупованого лівого берега Херсонщини 10 червня – через декілька днів після російського теракту на Каховській ГЕС.

– Важко було виїжджати. Ми через окуповану територію їхали, через Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь. Потім через росію, через Ростовську та Білгородську області. На Сумщині переходили кордон, де нас вже зустрічали наші воїни. 13 червня приїхали до Вінниці, – розповідає жінка. 

Загалом, в наборах: консерви, макарони, крупи, чай, олія та засоби гігієни.

 

Водночас, серед херсонців, які прийшли отримати продуктові набори, багато тих, хто виїхав раніше – задовго до теракту на Каховській ГЕС. 

 

 

Попри це, люди кажуть – не мають, куди повертатись. Їхні помешкання затоплені. За словами очільниці департаменту соціальної політики Валентини Войткової, допомогу готували для тих, хто переїхав після 6 червня. Однак, і ті зареєстровані херсонці, які приїхали раніше, також можуть отримати набори. 

–  Ми працюємо у співпраці з паном Євгеном, який очолює у Вінниці організацію “Карітас-Спес”, і саме він вийшов з пропозицією підтримати тих внутрішньо переміщених осіб, які після підтоплення прибули до нашої громади і зареєструвались. Слід сказати, що таких громадян не так багато. Ми розуміємо, що, ймовірно, чимало людей селилися ближче до дому: в Миколаєві, Одесі. Втім, є й такі зареєстровані сім’ї, є люди, які розміщуються в пансіонаті для людей похилого віку та прибули раніше. Для них теж сформовано продуктові й гігієнічні набори місією “Карітас-Спес”, щоб надати їм підтримку, – каже посадовиця. 

 

 

За її словами, фахівці департаменту ведуть відповідний реєстр переселенців. Коли людина реєструється як ВПО, в департаменті дізнаються, звідки вона приїхала. Згодом спеціалісти департаменту зв’язуються з родинами таких переселенців та у разі, якщо їм потрібна допомога, пропонують її.  

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб від початку повномасштабного вторгнення підтримує усіх, хто змушений тікати від війни. У Вінниці допомогу отримали вже десятки тисяч переселенців. Жителям регіонів, які щодня бомблять росіяни – відправляють гуманітарну допомогу. Волонтери не зважають на загрозу обстрілів і ризикуючи власним життям передають людям їжу, одяг, питну воду, корм для тварин та необхідну техніку.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin