Вінниця
09.05.2024
9.94° C
Вгору

Новий пакет НСЗУ буде безоплатим для всіх вінничан, які проходитимуть військово-лікарську комісію

Національна служба здоров’я України укладатиме договори з медичними закладами, де функціонуватиме ВЛК та забезпечуватиме оплату наданих послуг за новим пакетом «Медичний огляд осіб, який проводиться при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки».

Про подробиці нового пакету, під час спільної онлайн наради з військовими, розповіла Голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак. Директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Ольга Задорожна долучилася до наради онлайн.

«Новий пакет посилить спроможність військово-лікарських комісій і дозволить залучити до роботи комісій цивільні медзаклади. Всі послуги, які входять до нового пакету будуть безоплатними для тих хто проходить ВЛК. НСЗУ платитиме понад 800 гривень за одного пацієнта», – розповіла Наталія Гусак.

За рахунок держави покриватимуться:

  • проведення лабораторних та інструментальних досліджень;
  • направлення особи за наявності показань в інші медичні заклади для проведення необхідних консультувань та обстежень, а також для надання спеціалізованої медичної допомоги у разі потреби;
  • оформлення проєктів довідок та формування медичних висновків щодо стану здоров’я особи.

Щоб отримати безоплатні послуги на базі цивільного медичного закладу, громадянин, який проходить ВЛК, повинен мати один із наступних документів:

– картку обстеження та медичного огляду;

– картку медогляду кандидата на навчання у вищих військово-навчальних закладах та військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти Міноборони;

– картку медогляду призовника;

– направлення керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin