Вінниця
27.04.2024
6.09° C
Вгору

На Вінниччині триває підготовка фахівців у рамках впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”

Повномасштабна війна стала важким випробуванням для здоровʼя українців. Близько 70% мають ті чи інші прояви впливу на психічний стан, лише 2% звернулися за психологічною допомогою.

Про створення цілісної та ефективної системи охорони психічного здоров’я в Україні та фінансування пакетів НСЗУ говорили під час колегії Міністерства охорони здоров’я.

Долучилася до засідання директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Ольга Задорожна.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під наголосив, що фізично та ментально здорова нація – запорука успішної країни. І наразі МОЗ займається координацією впровадження Всеукраїнської програми ментального здоровʼя, створеної за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської https://howareu.com/#techniques 

Розроблені кроки з впровадження плану заходів на 2021-2023 роки для реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року.

За інформацією профільного департаменту, 20 психологів з Вінницької області пройшли навчання з курсу «Перша психологічна допомога та психосоціальна підтримка» від Ізраїльської міжнародної гуманітарної організації IsraAID. Працюють з усіма, хто потребує такої допомоги.

Де можна отримати допомогу психологів, дізнайтеся за посиланням: https://cutt.ly/l4XhJ2F

 

#ТиЯк

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin