Вінниця
26.04.2024
8.26° C
Вгору

Вінниця підтвердила інвестиційний рейтинг на рівні invAA

Попри війну провідні вітчизняні рейтингові агентства Credit Rating та IBI Rating підтвердили високий інвестиційний рейтинг Вінницької міської територіальної громади.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний розповідає, що високі показники інвестиційної привабливості — це сигнал про дію для інвесторів.

Отож, маємо відзнаки:

• uaINV5 – найвищий рівень інвестиційної привабливості від Credit Rating; • invAA – відмінна інвестиційна привабливість від IBI Rating.

У Вінниці впроваджується ряд інвестиційних проєктів таких компаній та підприємств, як “Юпаркс”, HEAD, “Грін Кул”, картонно-паперова фабрика “Торгтехніка”, “Рошен”, KNESS, “ЕкоСнек”, “Барлінек” та інші.

“У 2022 році проведено грунтовну роботу з покращення інвестиційної привабливості в т.ч. шляхом створення першого в Україні АГРО – ФУД – ТЕХ індустріального парку на базі Вінницького індустріального парку. А в кінці 2022 року було утворено та затверджено концепцію нового індустріального парку «ВінІндастрі», – зазначив Андрій Очеретний.

Він також додав, що наша громада забезпечує міцний економічний тил, прихистивши підприємства з зони бойових дій.

“Так, від початку повномасштабного вторгнення, до Вінниці релоковано 252 суб’єкти господарювання, зокрема “Сталекс”, “Укпостач”, “АнабельАрто” та інші. З них 193 вже розпочали власну діяльність, створивши 1290 нових робочих місць. Ми віримо, що 2023 рік стане роком нашої Перемоги та відправною точкою для стабільного економічного зростання”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin