Вінниця
27.04.2024
6.23° C
Вгору

Сергій Шкарлет поставив Вінницю та область в приклад по організації навчального процесу

Вінниця та Вінницька область перебувають в числі кращих по кількості закладів освіти, обладнаних укриттями. Про це, сьогодні, 14 грудня, повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, під час робочого візиту до обласного центру.

Під час візиту очільник міністерства зустрівся з керівництвом області та міста, а також оглянув роботу кількох закладів освіти.

 

“На сьогодні 80% закладів освіти області обладнанні укриттями, – зауважив Сергій Шкарлет. – Це набагато більше ніж в цілому по країні, де цей показник складає майже 70%”.

 

Також, за словами міністра у Вінницькій області одна з кращих ситуацій з класами безпеки. Їх у області нараховується 312.

 

“Ці класи, якраз, починалися з Вінницького регіону, і сьогодні на території області їх більше ніж в усіх, – зазначив він. – Це той досвід, який в умовах військового стану дуже актуальний. Окремо хочу відзначити – підготовку до опалювального сезону. Тут область теж в лідерах. Тому хотів би подякувати і очільнику обласної військової адміністрації, і міському голові, і Державній службі надзвичайних ситуацій, і усім за роботу. Ці десять місяців війни показали, що Україна живе завдяки людям”.

 

Як зазначив, в свою чергу Вінницький міський голова Сергій Моргунов, місто розпочало підготовку захисних споруд у закладах освіти ще влітку. На разі капітальний ремонт триває ще в 29 закладах. В основному, це пов’язано з облаштуванням вентиляції.

За його словами, в 30 школах облаштовані пункти незламності. Крім того, як зазначає очільник Вінниці, місто, на всякий випадок, готує як пункти обігріву ще ряд дитячих садочків, в першу чергу такі можуть бути розраховані для мам з маленькими дітьми.

 

“Містом було придбано 65 генераторів різної потужності, – зазначив міський голова, – ще очікуємо 16 генераторів. Крім того, ми ще в червні визначились, що 14 шкіл у нас будуть не лише як пункти обігріву, а і як пункти, де у випадку надзвичайних ситуацій, може організовуватись приготування їжі. Ми розраховували, що в залежності від школи, ми можемо забезпечити протягом двох годин від 600 до 800 порцій для мешканців мікрорайону».

 

“Думаю, ідея з приготуванням їжі – досить вдала, і на вінницькому прикладі її можна транслювати на всю Україну”, – зауважив у відповідь міністр.

 

Загалом, у Вінницькій громаді нараховується 63 заклади дошкільної освіти та 51 середньої. Чергові садочки громади відвідує близько трьох тисяч дітей. В школах – 15% учнів, а це близько 7 тисяч, навчаються в офлайн-режимі.

Як зазначив начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, в регіоні проведена ґрунтовна робота щодо облаштування укриттів в закладах освіти.

 

“Функціонування закладів освіти забезпечено по усіх громадах області, – розповів Сергій Борзов. – Крім того, створені умови, щоб діти з числа тимчасово переселених осіб також мали доступ до освіти… Звісно, певні корективи в роботу закладів освіти вносять удари по критичній інфраструктурі, від яких неодноразово потерпала і Вінницька область. Втім, ми продовжуємо злагоджено працювати з органами місцевого самоврядування з Національною поліцією, з Державною службою надзвичайних ситуацій аби забезпечити освітній процес у Вінницькій області”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin