Вінниця
26.04.2024
8.26° C
Вгору

Під час обстрілу Бабиного Яру окупанти пошкодили будівлю, де планували будувати Музей Голокосту

Створення Музею Голокосту в Україні та Східній Європі планувалося у будівлі спортивного комплексу Авангард у Бабиному Яру, пошкодженому ракетним ударом російських військ, повідомляє прес-служба.

 

Проєкт був запланований Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр» у межах державно-приватного партнерства.

 

«Окрім того, на відстані 10 метрів від будівлі Авангарду, куди прийшовся удар, у будівлі колишньої контори Лук’янівського єврейського кладовища, планувалось відкриття Музею жертв та забуття трагедії Бабиного Яру. Реалізація проєкту здійснювалась Меморіальним центром Голокосту спільно з державою. До реставрації будівлі контори приєдналося міжнародне архітектурне бюро OFFPOLINN, що базується в Нью-Йорку та Мадриді», — зазначається у заяві.

 

Повідомляється, що охорона Меморіалу Голокосту Бабин Яр затримала коригувальника вогню під час обстрілу урочища, та передала його СБУ. А сьогодні, 4 березня, охоронці Меморіалу затримали біля інсталяції Дзеркальне поле ще одного коригувальника з маяками для артилерії.

 

Нагадаємо, війська Російської Федерації нанесли три ракетних удари по території Бабиного Яру 1 березня. У результаті обстрілу загинуло п’ять цивільних людей. Дослідники Центру Просторових Технологій також зазначили, що ворог поцілив у телевежу і сусідню будівлю цілеспрямовано. Натомість спортивний комплекс Авангард, імовірно, пошкодили випадково, а насправді російські війська намагались вдруге вдарити по телевежі.

 

Дослідники Центру Просторових Технологій також зазначають, що місця ураження знаходяться дуже близько – на відстані 20–30 метрів до місць, де нацистські окупанти розстрілювали євреїв, ромів та представників інших національностей.

«Оскільки розстріли у Бабиному Яру тривали з 1941 по 1943 роки, і там у різних місцях вбили від 70 до 100 тисяч людей, ми можемо розглядати всю площу урочища як територію Голокосту, яку не можна зачіпати, – зазначив директор Центру Просторових Технологій Максим Рохманійко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin