Вінниця
26.04.2024
8.26° C
Вгору

Вінничанин розробив набір LEGO за мотивами фільму «Один удома»

Вінничанин Олексій Сторожук – перший з українських фандизайнерів, які взяли участь у конкурсному проєкті LEGO IDEAS став фіналістом і створив авторську розробку набору LEGO. Тепер, напередодні новорічних свят, фанати LEGO по всьому світу купують його оригінальний сет за мотивами безсмертного різдвяного кіношедевру «Один удома». Сам Олексій із нетерпінням, коли цей набір з’явиться у продажу в Україні. 

 

Про це повідомляє видання «День».

 

«Коли на третій рік спільного життя ми з дружиною дивилися фільм «Один удома», в мене виринуло запитання: як це такий набір ще не створила компанія LEGO? Почав перевіряти, чи раніше не було таких продуктів, і вирішив спробувати створити проєкт для програми LEGO IDEAS», – каже Олексій.

 

Суть програми LEGO IDEAS полягає в тому, що будь-який фанат може подати свій проєкт на конкурс і, якщо він набирає 10 тисяч голосів за обмежену кількість часу, професійні дизайнери та маркетологи компанії починають його розглядати. Вони оцінюють, наскільки реально втілити проєкт у життя, щоб із нього вийшов професійний набір LEGO. Але це в жодному разі не гарантує, що ідея підійде і її поставлять на конвеєр. За весь час реалізації програми реалізували понад 30 проєктів від фанів, але це переважно були жителі Штатів, Британії, Австралії. Жодного представника з пострадянських країн у переліку фіналістів не було.

 

Проєкт Олексія набрав потрібні голоси за дев’ять місяців. Неабияку роль у цьому відіграв актор Маколей Калкін, який поділився ідеєю українця у власному Twitter, що дозволило залучити нові голоси.

 

«У наборі багато пасхалок і відсилок, навіть на мене є. Зокрема, на окремих наліпках та стікерах написане моє ім’я, причому українською, – відзначає розробник. – Із фільму дизайнери додали багато цікавих деталей. Крім будинку і його героїв, у наборі є фургон грабіжників і багато мініпасток навколо будинку. Цей набір не є точною копією будинку з фільму: в ньому менше гостьових кімнат, спалень і сходів, відсутня ще одна секція будинку, але конструктор дозволяє відтворити багато сцен із однойменного фільму, що, безумовно, потішить як фанатів LEGO, так і шанувальників фільму «Один удома». Відверто кажучи, працювати в команді таких професіоналів для мене було за щастя. Всі мої пропозиції було враховано. Приємно, що мою думку як автора врахували і, навіть більше, додали кілька моментів, про які я й не міг подумати, що будуть настільки доречні», – каже Олексій.

 

За умовами програми LEGO IDEAS, фандизайнер отримує 1% роялті від усього прибутку з продажів набору. На особливе збагачення Олексій не розраховує, та продовжує працювати над новими проєктами.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin