Вінниця
26.04.2024
7.91° C
Вгору

На Вінниччині розмитнили «євроблях» на понад 140 мільйонів гривень 

На Вінниччині за пільговий термін, з 15 червня до 9 листопада, розмитнили 4 151 авто. За цей період до держбюджету сплачено понад 140 млн грн. Про це Суспільному розповів заступник начальника митного поста «Вінниця» Вадим Іжевський.

 

Пільгове розмитнення триває до 10 листопада включно. Далі – водіїв і власників таких авто штрафуватимуть. Нерозмитнення поліція розглядатиме як порушення статті 121, де є пункт про керування нерозмитненим авто. Це передбачає штраф для водія у 500 неоподаткованих мінімумів – близько 170 тисяч гривень.

 

«Учасники бойових дій, які перебувають у зоні ООС, в свою чергу, можуть скористатися спрощеннями до 8 лютого 2022 року включно. Пільги стосуватимуться лише вживаних авто, яким більш ніж 5-ть років і ввезених в Україну до 31 грудня 2020 року.», – каже інспектор митного контролю Вадим Головняк.

 

Вартість розмитнення в середньому не перевищує тисячі євро. Сума залежить від віку автомобіля та об’єму двигуна. До прикладу, розмитнення авто 2011-го року з дизельним двигуном і обʼємом 2 літри обійдеться у 31 тисячу гривень.

 

«В області за пільговий період розмитнили 4151 автомобіль. Це трошки більше 140 мільйонів гривень надходжень. Восьмого листопада, ми розмитнили 94 автомобілі», – розповів Вадим Іжевський, заступник начальника митного поста «Вінниця» 

 

За законодавством передбачено не лише суттєві штрафні санкції за нерозмитнення, а й за розбирання та знищення автомобіля.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin