Вінниця
02.05.2024
12.66° C
Вгору

У Вінниці обговорили наступну передачу партії швейцарських трамваїв

Делегація представників швейцарської компанії тиждень перебуватиме у Вінниці. Це компанія-консультант з продовження проєкту «Цюріхські трамваї для Вінниці». Сьогодні, 1-го листопада делегати обговорювали з представниками міської влади результати співпраці та наступну, другу фазу проєкту, щодо передачі Швейцарією Вінниці 35 трамвайних вагонів.

 

«Проект, який ми продовжуємо, дуже важливий для нашого міста і мешканців. Буквально тиждень тому ми зустрічались з Послом Швейцарії в Україні та у Молдові Клодом Вільдом і обговорювали цю тему. На сьогодні у нас є позитивна динаміка у її вирішенні. Тому я думаю, що наша робота буде дуже плідною», – зазначив заступник міського голови Микола Форманюк.

 

Координаторка проектів Програми співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Анна Кузнєцова нагадала, що саме трамваї стали початком співпраці Швейцарії і Вінниці 15 років тому.

 

«Тоді Вінниця отримала 116 вагонів. Завдяки цьому місто змогло зекономити в еквіваленті один мільйон швейцарських франків. Це в тому числі дозволило Вінниці провести реформу міського транспорту і замінити частину приватних маршруток на більш зручний публічний транспорт. Саме тоді ми започаткували міцні стосунки з Вінницею, і з тих пір наше партнерство розвивається. Вінниця – це одне з тих міст, де ми можемо дуже яскраво бачити результати наших спільних проектів», – каже Анна Кузнєцова.

 

У грудні 2020 року Швейцарія із Вінницею підписали Угоду про продовження проєкту «Цюріхські трамваї», у рамках якого місто отримає партію з 35 трамваїв «Tram2000». Передбачається, що вагони почнуть надходити у 2022 році. Загалом Швейцарія може передати Вінниці 70 трамваїв цієї серії. Рішення про передачу другої партії вагонів «Tram2000» буде прийматись після проведення оцінки ефективності реалізації 1-ї частини нової Угоди.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin