Вінниця
25.04.2024
18.54° C
Вгору

Активні роботи з ремонту злітно-посадкової смуги тривають у Вінницькому аеропорту

Ще місяць тому у Вінницькому аеропорту стартували роботи з ремонту злітно-посадкової смуги. Розпочали їх одразу після того, як аеропорт отримав фінансування з державного бюджету України у сумі 135 млн грн, які є першою частиною з передбачених коштів на І-шу чергу реконструкції (це майже 1,054 млн грн). Загальний кошторис робіт по аеродрому становить 1,5 млрд грн.

 

«На цей час повністю профрезеровані злітно-посадкова смуга та перон. Демонтовано 400 м2 аеродромних плит. Підрядна організація встановила бетонний завод, який вже виробляє бетонну суміш. Нею заповнюють пустоти після демонтажу зруйнованих дорожніх плит. Усі роботи наразі виконуються згідно графіку», –  розповів директор КП «Аеропорт Вінниця» Володимир Ніценко.

 

Крім того, вже фактично на 50% виконані земельні роботи. Зокрема, з влаштування розширення злітно-посадкової смуги та водовідведенню. Наприкінці цього тижня планують встановити відповідне обладнання для укладання нижнього вирівнюючого шару бетону.

 

До кінця року на смузі заплановано прочистити деформаційні шви та провести їх герметизацію. Також у планах – демонтувати аеродромні покриття зі збірних залізобетонних плит ПАГ-18 та улаштувати дренажну систему, колектори, вирівнюючий шар.

 

Міська рада зазначає, що за сприятливих умов, вже у 2023-му, Вінниця матиме повністю модернізований сучасний міжнародний аеропорт, який відповідатиме усім вимогам авіаперевізників та забезпечуватиме комфорт і безпеку для пасажирів.

 

Реконструкція Вінницького аеропорту – стратегічне завдання для Вінниці і всього регіону. Це один з пріоритетних напрямів Стратегії «Вінниця 3.0», що дозволить зробити прорив у розвитку вінницької громади. Адже аеропорт привабить туристів, активізує економічну активність, покращить транспортні можливості міста, сформує передумови для створення нових робочих місць.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin