Вінниця
05.05.2024
8.67° C
Вгору

Вінниця третя у списку за кількістю створених ОСББ 

У Вінниці  більш ніж 40% загального багатоквартирного житлового фонду мають ОСББ.

 

Начальник відділу із розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міськради Ігор Іванов повідомив «Місту над Бугом», що вже створили 722 об’єднання співвласників багатоквартирного будинку у 832 висотках.

 

«Загалом в цьому році ми уже зареєстрували 53 ОСББ у 55 будинках. Також цікаво, що ми зробили інформаційний запит у міста обласного значення і, відповідно до них, за кількістю ОСББ створених станом на 4 жовтня 2021 року ми на третьому місці. Перед нами тільки Київ і Запоріжжя. Ми створили 52 ОСББ, Київ – 57, Запоріжжя – 92», – каже Ігор Іванов.

 

Варто зазначити, що у Вінниці діють муніципальні програми підтримки ОСББ. До прикладу, капітальний ремонт даху чи одного з конструктивних елементів коштом міського бюджету. Якщо будинок зведений до 1970 року, фінансова підтримка надається на ремонт одразу двох елементів. 49 ОСББ у Вінниці цьогоріч вже скористалися такою можливістю. Крім того вінничани вважають своє місто розвиненим та 74% опитаних задоволені роботою місцевої влади. Про це свідчить сьоме муніципальне опитування IRI.

 

«Переходимо до цифр: станом на 19 жовтня 2021 року 49 ОСББ уже скористалися програмами підтримки на загальну суму понад 19 мільйонів 300 тисяч гривень. З них 30 ОСББ це перший капітальний ремонт на суму понад 15 мільйонів гривень, повністю безкоштовно, а також понад 3 мільйони 200 тисяч гривень (частка міської ради) за умовами співфінансування», – розповів начальник відділу із розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міськради.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin