Вінниця
28.04.2024
12.6° C
Вгору

Фельдшерка з районної лікарні розповсюджувала метадон

Правоохоронці зафіксували факт злочинної діяльності медпрацівниці замісної підтримувальної терапії наркологічного відділення лікарні.

Це сталося у м. Хмільник першого вересня. Посередник, який перебував на метадоновій програмі лікування, отримував метадон від лікарки та перепродавав його іншим наркозалежним. Щодня фельдшерка заробляла на такому “бізнесі” від 4000 до 6000 гривень.

Під час обшуку кабінету працівниці було вилучено документи, що дозволяли видачу нарковмісних лікарських засобів та гроші, принесені посередником.

«43-річного подільника, раніше судимого за наркозлочини оперативники затримали під час чергового збуту наркотичного препарату. Йому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), за що передбачено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Він поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання поліцейські вилучили таблетки метадону», – повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

У діях працівниці районної лікарні вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 320 ККУ (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів). За що передбачено до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin