Вінниця
27.04.2024
6.49° C
Вгору

У Вінниці помер колишній гендиректор Національного музею-садиби Пирогова – Петро Гунько

Працівники Національного музею-садиби М.І.Пирогова інформують, що 13 жовтня на 72 році життя після тривалої хвороби помер колишній гендиректор Національного музею-садиби М.І.Пирогова Петро Гунько.

Поминальна прощальна панахида відбудеться 14 жовтня о 16.00 в приміщенні ритуальної служби «Реквієм», вул.Батозька (Кірова), 12. Церемонія прощання відбудеться в актовій залі Національного музею-садиби М.І.Пирогова 15 жовтня з 10;30 до 12 00.

“На всіх етапах свого життєвого становлення – від служби у військово-морських силах та участі у зоні військового конфлікту – Петро Маркович гартував свій дух, внутрішню силу і міць. Паростки майбутнього авторитету сформувались в аудиторіях медуніверситету, який Петро Маркович закінчив з відзнакою. Професіоналізм, потужний авторитет, висока відповідальність проявились на посаді головного лікаря санаторію «Хмільник», що дозволило стати почесним громадянином міста Хмільника”, – читаємо у некролозі.

Важливим трудовим здобутком у житті Гунька Петра Марковича була «Пироговка».

“Майже два десятиліття тривала напружена фахова робота з організації охорони здоров’я в обласній лікарні, активна співпраця з науковцями медуніверситету та захист дисертації, – читаємо у повідомленні.

На посаді гендиректора музею Петро Маркович доклав чимало зусиль до реекспозиції музею в умовах обмеженого фінансування та проведення чергових ребальзамувань тіла Пирогова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin