Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

Побито температурний рекорд, якому 78 років: як довго протримається спека на Вінниччині

За словами синоптикині обласного гідрометеоцентру Олени Гринюк, максимальна температура повітря в місті перевищила на 1,0°C — рекордне значення 1946 року, і сягнула +35 градусів.
“Кожен день фіксується максимальна і мінімальна температура по всіх точках Вінницької області і всього світу. Порівнюються дані з тими, які були до цього. От у даний час у нас була така температура у 1946 році. Сьогодні і завтра також буде перевищення норми. Ця спека до нас прийшла з південного сходу. Повітряна маса дуже гаряча, тому так спекотно. Сьогодні і завтра температура буде до 37 градусів”, — розповіла Олена Гринюк.

Спекотнона Вінниччині буде до четверга, 22 серпня. Потім прогнозують два дні прохолоди. Зниження температури буде несуттєве, за словами Олени Гринюк.

На 22-23 серпня у нас вітер зміниться на північно-західний, 22 серпня вдень очікуємо проходження холодного фронту, тому температура дещо знизиться. Але це буде не 37, а 30 градусів. І це буде тільки на 2 дні, а потім знову буде потепління до 35 градусів. Протримається це все до кінця серпня”, — пояснила синоптикиня.

На фоні таких температур “Укренерго” повернуло графіки погодинних відключень електроенергії. В області такі діють відучора, за словами речниці підприємства Юлії Великотрав.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin