Вінниця
30.08.2024
25.33° C
Вгору

Викрили перевізника, який допомагав чоловікам тікати до Молдови через Вінниччину

В ніч з 14 на 15 липня групу чоловіків, які намагалися втекти до Молдови викрили на території Тульчинського району. Чотирьом клієнтам допомагав перевізник-іноземець. За послуги з кожного взяв по 100 доларів. 

Про це повідомляють у поліції Вінниччини. 

Троє виявлених чоловіків родом з Чернігівщини, один – з Одеської області. Всім від 24 до 36 років. Щодо них склали адмінматеріали за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП та передали представникам ТЦК та СП для проведення мобілізаційної роботи. 

38-річного керманича, іноземця, котрий тимчасово проживає на Одещині, затримали на території Тульчинського району.  Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Такий злочин карається позбавлення волі на строк до 9 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як уточнили в прокуратурі Вінниччини, протягом липня цього року четверо чоловіків через Telegram отримали попередній інструктаж щодо порядку незаконного виїзду з України. Пізніше вони зустрілися з «перевізником» – 38-річним жителем Одеси, громадянином іноземної держави, який зобов’язався сприяти їх незаконному переправленню через державний кордон поза пунктами пропуску на територію Республіки Молдова з врахуванням об’їзду встановлених по напрямку руху блок-постів. Вартість послуги становила 100 доларів США з кожної особи.

Наразі до підозрюваного судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у сумі 181 тис. грн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin