Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

У Вінниці для військових, які перебувають на реабілітації, провели пікнік

Вчора, 10 липня, на мальовничому Соцькому озері у для українських Захисників, які проходять реабілітацію в одному із медзакладів Вінниці, провели дружній пікнік. Хлопці отримали чудові емоції, смачні страви, порибалили, прогулялися на свіжому повітрі – все те, що дозволили лікарі, військові робили із задоволенням. Організував терапевтичну подію Вінницький центр реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк спільно з лікувальним закладом та за підтримки департаменту соціальної політики Вінницької міської ради.

За словами Андрія Щербацького, працівника Вінницького центру реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк, такі заходи є вкрай необхідними для військових та тих, хто проходить реабілітацію від отриманих травм.

«Під час таких зустрічей люди краще знайомляться один з одним, у них зменшується тривожність, яка виникає під час виходу в соціум. Вони мають можливість використовувати крісло колісне на свіжому повітрі, проїхатись лісовими доріжками, через траву, гілочки тощо, тобто спробувати щось нове, що сприяє їхній інтеграції», – підкреслює Андрій Щербацький.

Він також зазначив, що це другий подібний захід, організований цього року «Гармонією». У майбутньому планують організовувати таких ще більше, адже люди, які отримали травми, часто бояться виходити з дому через фізіологічні або логістичні проблеми.

«Ці виїзди показують їм, що все можливо, і можна знайти підходи до розв’язання будь-яких питань. Цей захід організований з великою метою і принесе гарні результати у майбутньому», – каже працівник центру «Гармонія».

Відпочиваючи біля водойми, військові змогли відчути підтримку один одного та насолодитися природою. У цьому переконаний терапевт Олександр Пирогов, під наглядом якого перебувають воїни.

«Сьогодні багато методів реабілітації, тому що оборонці отримують різноманітні травми під час бойових дій. У нашому відділені використовується методика багатопрофільного спрямування. Фахівці, так званої мультидисциплінарної команди в комплексі допомагають пацієнтам у відновленні», – зауважує фізичний терапевт.

Він також наголосив на важливості психологічної підтримки для людей, які поставали перед труднощами.

«Пікнік став ідеальною нагодою для того, щоб військові могли на деякий час забути про свої проблеми та відчути людське тепло та підтримку. Наші пацієнти, спілкуючись з представниками з центру «Гармонія», отримали незабутні враження, нові знайомства та заряд позитивної енергії. Такий успішний досвід взаємодії є яскравим прикладом того, як важливо дбати одне про одного та підтримувати в часи випробувань», – підсумовує Олександр.

Серед учасників змагань був військовий Олексій. Оборонець розповів, що був у «гарячих точках» Донецької області, де й отримав поранення й ось уже сім місяців проходить лікування, два з яких – на реабілітації у Вінниці. Чоловік також зізнався, що до початку великої війни був палким рибалкою, тож із великим задоволенням взяв сьогодні до рук вудочку.

«Дякую організаторам за можливість відвідати природу, насолодитись її красою та гармонією. Тут ми можемо відволіктись, перепочити від палатних “стін”, порибалити, покуштувати смачну рибну юшку та шашлик, – говорить військовий. – За два місяці реабілітації, я вже можу ходити, так би мовити, бігати. Тому вдячний усім за підтримку та можливість відпочити».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin