Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Максима Мороза

Максим Мороз торік добровільно вступив у лави Збройних Сил України. Пройшов бойові навчання у військовій частині А4986. Був офіцером однієї зі штурмових бригад. Загинув 8 липня під час виконання службового обов’язку поблизу села Костянтинівка Покровського району Донецької області. Герою навічно залишилося 39 років…Вдома на нього чекали батьки та дві сестрички.

«Максим свідомо пішов на війну. Не ховався, і не намагався уникнути служби. Він був вимогливим до себе,але надзвичайно людяним і добрим до інших. Як офіцер дбав про те, щоб не допустити невиправданих втрат серед своїх підлеглих. Заради побратимів першим йшов у бій, а під час затишшя між штурмами міг потішити їх гарячими стравами, бо любив куховарити», – розповідають рідні полеглого воїна.

Народився Максим Мороз у Вінниці 14 листопада 1984 року. Після закінчення 16-ї міської школи обрав для себе автотранспортну справу. Навчався спочатку у технікумі, а згодом – у Вінницькому політехнічному інституті (тепер ВНТУ) на факультеті машинобудування. Працював у різних компаніях, мав і чимало захоплень, найулюбленішим із яких були велогонки.

«Максим був учасником велоклубу. На своєму байку об’їздив чимало куточків нашої країни. А ще любив природу, музику…Його поважали друзі за шляхетність та щирість, мудрість і велике серце», – поділилась сестра загиблого Героя Наталія.

Церемонія прощання і чин поховання воїна відбудеться сьогодні на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Початок об 11:00 год.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin