Вінниця
07.07.2024
27.8° C
Вгору

У школах Вінницької громади завершився навчальний рік: підсумки

30 – 31 травня у Вінницькій міській територіальній громаді для школярів пролунає Останній дзвоник. У кожному закладі освіти захід із завершення навчального року 2023-2024 проводили за окремим розкладом, повідомляє ВМР.

Вже втретє останній дзвоник для школярів лунає під час воєнного стану. І саме завдяки Збройним Силам України, які захищають наше небо, колективи шкіл громади мали змогу провести урочисті заходи з нагоди Останнього дзвоника.

Цьогоріч, як і минулого року, формат відзначення Останнього дзвоника колективи шкіл визначали самостійно, але більшість ліцеїв громади організовували урочисті лінійки саме сьогодні.

У 2023/2024 навчальному році базову загальну середню освіту здобув 4 331 дев’ятикласник, з них 442 (9 %) отримали свідоцтво з відзнакою. Повну загальну середню освіту здобули 2 211 випускників 11-х класів. За високі досягнення у навчанні золотою медаллю нагороджені 257 (6 %) випускників. Також за досягнення у навчанні 60 (3 %) випускників отримають срібну медаль.

На урочистих лінійках учням вручатимуть грамоти, відзнак, медалей за старанність та участь в олімпіадах – це все і не тільки сьогодні чекало на школярів громади.

Директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко підсумувала, що черговий непростий навчальний рік завершився і попереду – літні канікули. «Бажаємо усім мирного неба, підкорення найсміливіших вершин, впевненості у власних силах, а головне – здійснення найзаповітнішої мрії всіх українців: беззаперечної української Перемоги!» – сказала вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin