Вінниця
30.04.2024
10.26° C
Вгору

Українські дрони Sea Baby можуть дістатися будь-куди у Чорному морі

Україна у 2024 році модернізувала морські дрони Sea Baby. Відтепер вони здатні доставити майже тонну вибухівки на понад 1000 кілометрів, пише Еспресо.

Про це повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко в ефірі телемарафону.

“Ми звісно ж не можемо розкривати всі технічні характеристики, щоб не допомагати ворогу, але можемо зазначити, що це вже нові покоління дронів, над вдосконаленням яких працювала й продовжує працювати команда фахівців СБУ спільно із ВМС та іншими побратимами. Наприклад, Sea Baby 2024 року – це дрон нового покоління, який є ще більш смертоносним. Він відрізняється від минулої моделі зовнішнім виглядом та технічними характеристиками. Він здатен доставити майже тонну вибухівки на понад 1000 кілометрів. Це означає, що СБУ може дістати ціль практично в будь-якій точці Чорного моря”, – заявив Дехтяренко.

За словами речника, у 2022 році у світі не було альтернативи ударним морським дронам СБУ. Існуючі західні безпілотники були великі та не маневрені, їх легко могли виявляти ворожі РЛС. Крім цього, західні дрони не мали бойової частини, бо використовувались для логістики чи розвідки.

“Сьогодні дрон вартістю у 8,5 мільйонів гривень знищує військовий корабель ворога вартістю у декілька десятків мільйонів доларів”, – заявив він.

Загалом, за словами Дехтяренко, ці дрони уразили 11 російських кораблів, а також Кримський міст. Речник наголосив, що кожна з операцій розроблялася з участю голови СБУ Василя Малюка.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin