Вінниця
29.04.2024
11.26° C
Вгору

Справа “смотрящих” за Вінниччиною в суді: що загрожує обвинуваченим

Банда, яку викрили шість місяців тому, тероризувала мешканців регіону понад десять років.

В жовтні минулого року у Вінниці викрили організоване злочинне угрупування, яке очолював так званий “смотрящий” за регіоном. Цей кримінальний авторитет був добре відомий правоохоронним органам, мав кілька судимостей, зокрема за вбивство.

Про це повідомила Національна поліція України.

Разом з ним поліція затримала ще двох підозрюваних: кримінального авторитета під санкціями РНБО та керівника силового блоку ОЗГ, який був “смотрящим” за містом.

Слідство встановило, що ці люди понад десять років тримали у страху мешканців міста та області. Вони вимагали гроші за вигадані борги, а непокірним погрожували фізичною розправою і знищенням майна.

“Слідчі Нацполіції задокументували, як бандити вимагали з місцевого підприємця 20 тисяч доларів і погрожували вбивством після того, як він продав земельну ділянку за понад 2,6 млн грн. Вони вважали, що будь-які правочини на території Вінницької області можливі лише за їхньої згоди, а за це треба платити”, – розповіли у Нацполіції.

Саме під час передавання частини цієї суми й було затримано всіх трьох вимагачів. Обшук місць проживання обвинувачених надав поліції нові докази: зброю, “боргові” розписки, мобільні телефони та велику суму готівки.

Після завершення досудового розслідування фігурантам оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості застави.

Нині слідчі вже передали справу до суду. За скоєні злочини вимагачам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin