Вінниця
29.04.2024
13.26° C
Вгору

У Вінниці підприємцям пропонують землі запасу: умови придбання або оренди

ВМР повідомляє, що ділянку для розвитку фермерського господарства та агропідприємництва можна придбати або ж орендувати на території Вінницької міської територіальної громади.

«Фактично ділянка не використовувалась і належала до земель запасу. А в умовах воєнного стану продовольча безпека набуває критичного значення, що вимагає якнайповнішого та невідкладного використання доступних земель для забезпечення інтенсивного сільськогосподарського виробництва», – каже директор департаменту земельних ресурсів міської ради Сергій Кушнірчук.

Ділянка, площею 19,7487 га – винятково для сільськогосподарського призначення. Знаходиться за межами с. Малі Крушлинці. Стати власником чи орендатором землі під бізнес можна, взявши участь в електронному аукціоні на «Прозорро.Продажі».

«Цільове призначення зазначеної земельної ділянки – для ведення фермерського господарства. Законодавець дозволяє майбутньому користувачу ділянки з таким призначенням здійснювати посіви та насадження, виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, проводити її переробку та реалізацію з метою отримання прибутку. На ділянці можуть зводитись господарські будівлі та споруди, засоби виробництва. Наприклад, свинарники, кошари, конюшні, розплідники, промислові курники, зерносховища, ангари та фермерські господарські будівлі, погреби, теплиці, сільськогосподарські силоси тощо. Все те, що відповідає містобудівній документації», – пояснює Сергій Кушнірчук.

Це не лише сприятиме створенню нових робочих місць, а й підсилить економіку громади. Земельні торги у формі електронного аукціону відбудуться 17 травня 2024 року.

Детальна інформація про умови продажу земельної ділянки, а також долучених документів та матеріалів на лот розміщена в електронній торговій системі на офіційному майданчику «Е-Тендер».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin