Вінниця
29.04.2024
11.73° C
Вгору

На Вінниччині щороку близько 300 дітей отримують статус дитини-сироти

У офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг начальника Служби у справах дітей ОВА Тетяни Дорош.Під час брифінгу йшлося про роль патронатних сімей, зокрема, у Вінницькій області.

У цьому році  виявили 140 дітей, батьки яких ухиляються від своїх обов’язків.

Тетяна Дорош також поділилася статистикою, щодо кількості дітей, які потребують опіки на Вінниччині:

«Щороку близько 300 дітей отримують статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, 75% із цих дітей стають соціальними сиротами. Уже в цьому році ми отримали повідомлення щодо 140 дітей, батьки яких ухиляються від своїх обов’язків».

Вона підкреслила, що патронатна сім’я – це така ж робота, як і інші, тому Постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2021 року №893 передбачено оплату послуг патронату, яка прирівнюється до п’яти прожиткових мінімумів для працездатної особи.

Також передбачена фінансова допомога для дітей, які перебувають під опікою.

Спікерка анонсувала, що 11 квітня  на Вінниччині стартує проєкт ЮНІСЕФ і Міжнародної Благодійної Організації «Партнерство «кожній дитині» – «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», в рамках якого відібрано 11 громад Вінницької області, які отримають багатосторонню підтримку в цій сфері.

Патронатні родини створюються з метою надання сімейної форми опіки й реабілітації для дітей протягом недовгого періоду часу, якщо вони опинились у складних життєвих обставинах.

Зі слів Тетяни Дорош, у міжнародній практиці, зокрема в європейських країнах – це вже давно відпрацьований механізм. Саме сім’ям тимчасового перебування дітей надається найбільша увага.

Детальніше у відео.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin