Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

Депутат та співзасновник ГО «Ми-вінничани» Геннадій Вацак став першим в Європі власником Rolls-Royce Spectre за 600 000$

Днями стало відомо, що нардеп, засновник ГО «Ми – вінничани», член депутатської групи “Довіра” та власник однойменної кондитерської фірми Геннадій Вацак став першим в Європі власником Rolls-Royce Spectre за 600 000$. Інформацію про купівлю вінничанином елітного авто оприлюднило видання ТопЖир.
Це далеко не перше розкішне авто Вацака про яке писали у пресі.

Нагадаємо, навесні 2023 року, нардеп купив Rolls-Royce Cullinan за ціною приблизно $700 тис. У гаражі народного обранця є й інші розкішні авто – Роллс-Ройс, про появу якого стало відомо влітку того ж року, а також Астон Мартін, Lamborghini, Bentley, Мерседеси тощо.

Вже тоді активісти ГО «Ми-вінничани» обговорювали питання виключення Геннадія Вацака з організації. Занадто сильна його любов до розкішних авто. Ініціатива зрозуміла, краще б фінансував розумних активістів-ідейників, спільно з коштами олігарха Юрія Косюка, такий крок, безумовно, покращив би результати роботи ГО «Ми – вінничани».

Але…

Rolls-Royce Spectre – це розкішне дводверне купе, яке було представлено британським брендом у 2022 році. Це перший електромобіль Rolls-Royce. Він побудований на тій самій платформі, що й Phantom та Cullinan. Spectre є електричним спадкоємцем купе Wraith і пропонується у двох версіях: Cullinan і Phantom.

У рух цей 5,5-метровий купе масою 3 тонни приводять два електродвигуни сукупною потужністю 585 к.с. Заявлений час прискорення від 0 до 100 км/год – 4,5 секунди. Інформації про тип і ємність тягової батареї немає, але вона важить 700 кг і забезпечує до 515 км без підзарядки.

Запас ходу Rolls-Royce Spectre становить 420 км за стандартом EPA та 517 км за стандартом WLTP. Він має коефіцієнт аеродинамічного опору 0,25, що робить його найбільш аеродинамічним з усіх Rolls-Royce.

Rolls-Royce Spectre був створений з використанням технології “розумного скла”, яке може змінювати прозорість і колір. Це дає змогу пасажирам насолоджуватися видом за вікном, не відволікаючись на яскраве світло або спекотне сонце. Крім того, “розумне скло” може використовуватися для створення різних ефектів освітлення всередині автомобіля.

Кому цікаво – за посиланням колекція автомобілів Вацака під час війни. Також ми публікували відео кортежу нардепа, котрий часто-густо можна побачити на Хмельниччині та Вінниччині, хоча зазвичай Геннадій Вацак їздить сам, без охорони:

Варто зауважити, що на більшості розкішних авто депутата встановлені номерні знаки «0001», втім на електричному Роллсі можна побачити доволі просте поєднання цифр.

Тому… Авто значно краще ідейників ГО «Ми-вінничани».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin