Вінниця
08.09.2024
14.19° C
Вгору

Які огірки посадити для найкращого врожаю? П’ять найкращих сортів огірків: смачні, стійкі до хвороб, дають найвищий урожай

Щоб зібрати великий урожай овочів, необхідно добре підготуватися і попрацювати. Це стосується також огірків. Спочатку треба вибрати гарний сорт, який би був стійким до різних хвороб, перепадів температур і гарно родив. І такі сорти вже є, селекціонери давно вивели гібриди, які мають гарний смак, відмінну стійкість і високу врожайність. Розповідаємо, на які п’ять сортів огірків треба звернути увагу, щоб отримати великий урожай.

Які огірки краще – гібридні чи сортові звичайні

Досвідчені городники все ж таки рекомендують вирощувати гібридні сорти, особливо тим, хто має невеликий досвід у цій справі. Бо гібриди стійкі до різних захворювань, стабільно дають багато плодів, не бояться несприятливих погодних умов і мають відмінні смакові якості.

Але гібриди вирощуються лише з першого покоління – F1. Якщо ви хочете зібрати насіння зі своїх огірків, тоді краще вибирати сортові. Бо у наступному поколінні – F2, рослина вже не має таких високоякісних властивостей.   

Які гібриди огірків найсмачніші й мають високу врожайність

Наразі існує величезна кількість гібридних і сортових огірків, втім, є 5 найкращих за своїми смаковими властивостями і надвисокою врожайністю.

  • Міранда. Це ранній гібрид, який посідає перше місце за своєю врожайністю. Огірки мають високу стійкість до захворювань, зокрема, борошнистої роси, не бояться різких температурних перепадів. Самі огірочки яскраво-зеленого кольору, хрусткі, мають довжину до 12 сантиметрів, вкрай соковиті.
  • Лангіно. Це також ранній гібридний сорт огірків із максимально високою врожайністю. Самі огірки подовжені, темно-зеленого кольору, дуже смачні та хрумкі. Цей гібрид вирізняється своєю стійкістю до хвороб і тривалим плодоношенням.    
  • Зозуля – найвідоміший гібрид, який люблять всі українські городники. Огірки середньостиглі, високоврожайні, мають відмінний смак і світло-зелений колір. Плоди цього сорту підходять для вживання у сирому вигляді, соковиті та смачні, але їх не використовують для засолювання та маринування.
  • Кібрія. Ці огірки мають високу врожайність, пружні, хрумкі соковиті й без гіркоти. Тому ідеальні для консервації. Гібрид підходить для вирощування у теплиці й відкритому ґрунті, не боїться хвороб.  
  • Гектор. Ранньостиглий гібрид, що запилюється бджолами. Має темні пружні плоди з пухирцями та шипами. Огірки мають відмінний смак, тонку шкірку, соковиті, без гіркоти. Плоди підходять як для консервації, так і для сирого вживання.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin