Вінниця
20.09.2024
13° C
Вгору

Монітори були червоними від повітряних цілей: Ігнат про масовану атаку 29 грудня

Уночі та вранці 29 грудня РФ завдала масованого удару по Україні різними засобами повітряного удару – летіло фактично все.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на запитання ведучої Вікна-новин Яни Брензей щодо стратегії, яку застосували сьогодні окупанти.

– Мабуть, Калібрів не було, але були Кинджали, ми бачили балістику, С-300 і крилаті ракети. Бачимо також застосування Шахедів з південно-східного напрямку. Були ракети Х-22 або ж Х-32, близько 18 бомбардувальників стратегічної авіації Ту-95  було теж застосовано. За попередньою інформацією, Х-101/Х-555, – розповів він.

За його словами, сьогодні ворог завдав потужного удару, є збиття в регіонах, але, на жаль, є і постраждалі, проте результати бойової роботи будуть пізніше.

Зокрема, президент Володимир Зеленський повідомив, що випущено було близкьо 110 ракет різного типу. Більшість вдалось збити, проте наслідки атаки жахливі.

– Мішенню була Україна! Стільки було червоного на наших моніторах, а червоне – це ворожі цілі. Дуже давно не було, коли все було в повітряних цілях в усіх областях, на всіх напрямках. Спершу були Шахеди, далі вже пустили ракети різних типів, традиційно вони кружляли, обходячи потенційні місця, де їх можуть збити, – наголосив Ігнат.

29 грудня вибухи лунали в багатьох регіонах України, зокрема у Києві, Одесі, Дніпрі та Львові. На жаль, є влучання, загиблі та поранені.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin