Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Триває два тижні: коли місячний Новий рік 2024 і традиції

Місячний Новий рік, він же Китайський, щороку припадає на різну дату, адже відзначається у другий молодик після зимового сонцестояння. Але завжди припадає на дати між 21 січня і 20 лютого.

Коли місячний Новий рік 2024 – дата

Місячний Новий рік, який також називають Святом весни, є однією з найважливіших подій у китайському календарі. Його дата визначається на основі фаз природного супутника Землі, а тому щороку ми ставимо собі запитання – коли місячний Новий рік. Переважно його відзначають китайці, гуляння яких у цей період відомі в усьому світі, а також деякі східні народи.

Так, Новий рік 2024 за місячним календарем припадає на 10 лютого. І триває цілих два тижні – до 24 числа третього місяця зими.

Традиції на місячний Новий рік 2024

У Китаї на місячний Новий рік відбувається безліч урочистостей. Напередодні свята заведено ретельно прибирати вдома, китайці дотримуються того, що Новий рік потрібно зустрічати без зайвого мотлоху.

Вони прикрашають свої будинки в червоний колір. Ця традиція пов’язана з легендою про те, як чудовисько Ніан, яке, за переказами, нападало і пожирало жителів села напередодні свята, злякалося червоного кольору.

Також у період святкування китайці ходять у гості одне до одного і готують традиційні страви. Дітям дарують червоні конверти хунбао, в які кладуть гроші, а малеча зі свого боку говорить дорослим найкращі побажання.

На місячний Новий рік у містах Китаю панує святкова атмосфера – ярмарки, фестивалі, концерти, гуляння, на яких обов’язково є дракон.

У період закінчення святкування китайці влаштовують фестиваль ліхтарів, які вони запускають у небо, щоб відігнати злих духів. Також виконують танець дракона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin