Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

Нова функція Google Chrome допоможе приховати IP-адресу користувача

Браузер Google Chrome готує функцію «Захист IP» (IP Protection), яка допоможе посилити конфіденційність користувачів. Про це розповідає Bleeping Computer.

За допомогою нової функції Google Chrome намагається баланс між забезпеченням конфіденційності користувачів і основними функціями Інтернету. IP-адреси дозволяють веб-сайтам і онлайн-сервісам відстежувати дії юзерів, тим самим полегшуючи використання даних користувачів. Це викликає серйозні проблеми з конфіденційністю, оскільки, на відміну від сторонніх файлів cookie, користувачі наразі не мають можливості уникнути такого прихованого відстеження.

Водночас не варто забувати, що IP-адреси незамінні для ряду базових функцій браузера, серед яких також присутнє запобігання шахрайству та протидія зламу користувача.

Нова функція «Захист IP» дозволяє захистити IP-адресу користувача та одночасно не завадити при цьому використання цієї інформації з корисною метою. Завдяки новій функції сторонній трафік із певних доменів буде направлятися через проксі-сервери, через що IP-адреси користувачів стануть невидимими для цих доменів. Компанія Google планує розвивати функцію «IP Protection», до прикладу, захищати користувачів від міжсайтового відстеження та додавати додаткові домени до проксі-трафіку.

Запровадження нової функції відбуватиметься поетапно. На перших етапах вона впливатиме лише на перелічені домени, збільшуючи масштаб тих, які вважаються такими, що відстежують користувачів. Першими зможуть перевірити нову функцію жителі США.

Нещодавно «Інтернет свобода» розповідала про запровадження іще однієї корисної функції Google – вбудованої системи сканування невідомих додатків Google Play Protect

Нагадаємо, з листопада 2022 року в Україні працює Гаряча лінія з цифрової безпеки Nadiyno. Фахівці гарячої лінії оперативно надають безплатні консультації на тему цифрової безпеки. Серед іншого – й як діяти у випадку шахрайства та як захиститися від інших потенційних загроз. Звернутися до фахівців можна через один з популярних месенджерів чи онлайн-форму на сайті. Nadiyno працює у будні з 8:00 до 22:00, у вихідні – з 11:00 до 17:00.

Гаряча лінія з цифрової безпеки Nadiyno є спільним проєктом канадської технологічної організації eQualitie (Ікволіті) та ГО “Інтерньюз-Україна”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin