Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

YouTube запроваджує нові заходи безпеки для дітей та підлітків

Відеосервіс YouTube повідомив про нові заходи безпеки, спрямовані на те, аби потенційно шкідливий контент не потрапляв в рекомендації для неповнолітніх користувачів.

Про це повідомляє CNN.

Платформа планує обмежити повторні рекомендації відео-контенту на певні теми. Серед складних тем в YouTube називають вміст, який ідеалізує певну вагу тіла. Так пояснює майбутні зміни сервісу Джеймс Бесер, директор з управління продуктами YouTube Kids and Youth.

Нові зміни будуть запроваджені в результаті співпраці з консультативною радою сторонніх експертів YouTube із оздоровлення молоді. Компанія разом з експертами вирішила, що певні категорії контенту «можуть бути нешкідливими як окреме відео, але можуть бути проблематичними для деяких підлітків, якщо ті будуть переглядати його багато разів», — пояснила топ-менеджерка.

Зміни в системі рекомендацій YouTube для користувачів-підлітків є частиною ширшого оновлення зусиль платформи щодо безпеки молоді. В рамках дій, спрямованих на таке покращення, платформа планує, наприклад, частіше показувати нагадування із пропозицією зробити перерву у споживанні відео-контенту.

Соціальні платформи зіткнулися з посиленою перевіркою їхнього впливу на психічне здоров’я користувачів, особливо молоді в останні місяці. У 2021 році, після викриття Френсіс Хоген, колишньої співробітниці Facebook, платформи Instagram і YouTube звинуватили у навмисному просуванні акаунтів із контентом, який зображує екстремальне схуднення та дієти для молодих користувачів. На початку цього року відеохостинг YouTube запровадив зміни до своєї політики щодо контенту про харчування, розлади харчової поведінки та інші схожі теми. Компанія заборонила відображати певні типи відео підліткам, залишивши їх доступними лише для дорослих користувачів.

В блозі YouTube перераховано, який саме контент не буде повторно рекомендовано користувачам-підліткам: «контент, який порівнює фізичні характеристики та ідеалізує одні типи над іншими, ідеалізує конкретні рівні фізичної підготовки або масу тіла або демонструє соціальну агресію у формі безконтактних бійок».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin