Вінниця
08.09.2024
13.83° C
Вгору

Росія може застосувати проти України до 56 ракет типу “Калібр” одночасно, — Гуменюк

Росія досі має достатню кількість ракет для масованої повітряної атаки по Україні. Вона здатна запустити одночасно до 56 крилатих ракет типу “Калібр”. 

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

“З урахуванням того, що надводні ракетоносії несуть до 8 ракет, підводні – 4, то ми можемо говорити, що на виході спостерігали й до 5 ракетоносіїв. У ворога ще є потенціал і дуже потужний”, — зазначила керівниця пресцентру ОК “Південь”.

Гуменюк, також додала, що рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря Генеральний штаб ЗСУ оцінює як високий постійно. А в разі виходу ворожих ракетоносіїв на бойове чергування він підвищується.

“Ворога недооцінювати не можна, в них достатньо ракетоносіїв – і надводних, і підводних, які здатні наносити ураження, і готові до застосування і можуть бути застосовані. Попри те, що зараз під час потужних штормів вони всі переховані в бухтах, нагадаю, що у ворога вистачає підступності бити й безпосередньо з бухт, не зважаючи на те, що можуть наразити на серйозну небезпеку і свій особовий склад”, — додала Наталія Гуменюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin