Вінниця
08.09.2024
14.19° C
Вгору

Гроші не на ЗСУ, а на ялинку: У Вінниці створили петицію, у якій просять встановити новорічну ялинку у центральному парку

У Вінниці вчора, 31 жовтня, зареєстрували петицію, в якій просять встановити головну ялинку в парку Леонтовича для святкування прийдешнього 2024 року. Для того, аби петицію розглянули та надали відповідь, 350 вінничан мають підписати цю ініціативу протягом 14 днів.

Минулого року внаслідок початку повномасштабної війни росії проти України Вінниця відмовилась від встановлення головної ялинки міста, а також від ілюмінації та декору, якими у мирний час прикрашали Вінницю до свят.

Нагадаємо, 27 жовтня Вінницька міська рада ухвалила зміни до бюджету громади 2023 року. Мета – забезпечити подальше здійснення необхідних заходів із протидії військовій агресії росії. Головний акцент цього рішення – підтримка сил безпеки та оборони.

Допоки країна бореться за територіальну цілісність, відвойовує та захищає свої землі надвеликою ціною – ціною життів українців, державні кошти мають бути максимально направлені на оборону, проте деякі вінничани надали перевагу святкуванню Різдва та Нового року на міському рівні. 

Отже, трохи цифр: у 2021 році, коли місто готувалось до святкування новорічних свят, бюджетом Вінницької міської територіальної громади було виділено понад 2 мільйони гривень. Саме стільки коштували встановлення ялинки, ілюмінації та демонтаж усіх прикрас після завершення свят.

А ви підтримуєте ідею встановити новорічну ялинку в центрі міста цього року?

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin