Вінниця
27.07.2024
20.27° C
Вгору

Як вибрати “свого” адвоката у Вінниці

Потрібна юридична консультація у Вінниці? Вибрати адвоката насправді не так легко, як здається. Адвокат у Вінниці це досить популярна професія, і зараз на ринку велика кількість фахівців, які надають юридичні послуги. Тож як знайти “свого” адвоката та які вимоги потрібно виставляти до його професійного рівня, з’ясуймо далі.

Вибрати адвоката – це як вибрати собі лікаря. Єдина різниця, що лікарям ви довіряєте здоров‘я, а адвокатові – захист прав. І це не менш важливо. Але передусім варто розуміти, що адвокат – не якийсь чарівник, тож не варто очікувати від нього дива. У своїй роботі він керується законами та практикою застосування цих законів, тож допомагати вам може лише в цих межах.

Основа будь-якої якісної співпраці між адвокатом та клієнтом – це довірливі стосунки. Вибираючи захисника, зверніть увагу на такі критерії:

  1. Особисті та професійні якості. Уже після першої консультації можна зрозуміти, “ваша” це людина чи ні. Якщо адвокат розмовляє з вами зарозуміло, намагається справити враження досвідченого, але не може пояснити  складні юридичні речі по-людськи, ігнорує ваші запитання або відповідає надто узагальнено, а після консультації у вас виникає відчуття, що ви ще більше заплуталися у своїй ситуації – це вже сигнал замислитися, а чи зможе він вам допомогти.

Якщо адвокат одразу вам обіцяє стовідсотково виграшний результат – це теж червоний прапорець. Справжній адвокат ніколи не буде гарантувати клієнтові конкретний результат, але має дати надію, що якою б складною та заплутаною не була б справа, він зробить усе, щоб ви не залишилися у невигідному становищі.

  1. Ціни. Якщо взяти Вінницю, то в середньому на одні й ті ж юридичні послуги вони будуть приблизно однакові. Але пам’ятайте, що на вартість впливає і кількість послуг, які надає адвокат, і їхня складність. Кримінальні справи завжди складніші, тому й вартість послуг більша. У цивільних, господарських та адміністративних теж усе залежить від складності випадку. Тому не бійтеся запитувати адвоката, за що ви йому платите. Також адвокат має обов’язково попередити вас про додаткові послуги, які можуть виникати в процесі вашої справи.
  2. Спеціалізація. Дуже важливо звертати увагу на спеціалізацію адвоката. Є фахівці, які беруть у роботу лише кримінальні справи, є ті, які допомагають з цивільними та адміністративними. Є адвокати, які ще більше звужують спеціалізацію, наприклад займаються лише земельними спорами чи лише сімейними. Тому насамперед важливо шукати юриста, який добре знається на певних видах правовідносин.

 

Де шукати адвоката у Вінниці?

  1. Сарафанне радіо. Якщо хтось із ваших знайомих користувався послугами того чи того адвоката, то можете скористатися порадою знайомого. Але уточніть, чи займається він такими справами, як ваша.
  2. Інтернет-сайти. Введіть у пошуку запит «адвокат Вінниця». Є чимало ресурсів, на яких розміщено оголошення про адвокатські послуги. Тут можна коротко знайти інформацію про досвід та спеціалізацію. Також на них містяться й відгуки про адвокатів.
  3. Сайти адвокатів. Сайт адвоката – це його візитівка. Тут він презентує себе як фахівця. На сайті, зазвичай, має бути подана інформація про його послуги та способи зв’язку. Якщо сайт привернув вашу увагу, на ньому ви знайшли для себе корисну інформацію, а сам адвокат вас зацікавив, то записуйтеся на консультацію.
  4. Реклама. Сліпо довіряти рекламі не варто. Але завдяки рекламі ви можете принаймні перейти на сайт та переглянути інформацію про адвоката або ж якщо це офлайн-реклама, пошукати відомості про нього в інтернеті самостійно.

 

Записатися на консультацію до адвоката у Вінниці можна за номером: +38 096 109 76 08

Малик Олександр Володимирович

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin