Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

Рашисти обстрілюють Україну модернізованими дронами: військові повідомили деталі

Російські загарбники останніми тижнями активно використовують безпілотники для ударів по населенню, а також по портовій та економічній інфраструктурі України. Водночас ракети ворог “економить”.

Про це повідомила речниця Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, пише “Апостроф“.

Вона зазначила, що нині не фіксуються постачання з Ірану новітніх безшумних “шахедів”, але росіяни, як і раніше, використовують “старі” дрони з характерним звуком “мопеда”.

“З модернізованого у них зараз БпЛА “Ланцет”. Раніше вони діставали на відстань близько 40 км. Зараз ми фіксуємо “Ланцети” на відстані до 60-70 км від місця запуску. Також росіяни модернізували систему GPS-навігації, щоб зробити боєприпаси, що баражують, більш точними”, — розповіла вона.

Гуменюк додала, що окупанти, ймовірно, економлять ракети для того, щоби ближче до зими почати тероризувати енергетичну інфраструктуру та населення України, паралельно схиляючи Київ до “переговорів”.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат прогнозував, що найближчим часом ударні безпілотники переважатимуть над ракетами в російських атаках по території України. За його словами, у зв’язку з цим країні необхідно збільшувати кількість систем протиповітряної оборони. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin