Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

Скільки “шахедів” росія вже випустила по Україні?

Росія продовжує випускати ударні безпілотні літальні апарати (БПЛА) типу “Шахед” та запускати їх на територію України. За останній рік було випущено понад 2000 таких БПЛА. Перший іранський безпілотник був збитий Збройними силами України рік тому, 13 вересня.

За інформацією Управління стратегічних комунікацій ЗСУ, протягом цього року середня кількість запусків “Шахедів” становить 5,5 на день. Вартість цих БПЛА оцінюється від 40 до 100 мільйонів доларів. Це середні пенсії 200-500 тисяч росіян.

Зазначається, що російські окупанти провели модернізацію іранських дронів-камікадзе “Shahed”, які використовуються для атак на Україну, хоча зміни не є значущими. Крім того, російські сили почали виробляти такі БПЛА на своїй території, і вони вдосконалюють їхні технічні характеристики.

У ніч на 13 вересня російські окупанти здійснили нічний обстріл Одещини та Сумщини за допомогою ударних БПЛА “Shahed-136/131”. Атака відбувалася з трьох напрямків. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 32 БПЛА з 44 запущених.

Остання атака “шахедами” призвела до поранень кількох осіб, які отримують медичну допомогу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin