Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

На 70% зросла кількість росіян, що бажають здатись в полон: ГУР повідомляє деталі

Представник Головного управління розвідки Міноборони, Андрій Юсов, повідомив, що після операції із перехоплення російського гелікоптера Мі-8 під час спроби перетину кордону України, кількість російських військовослужбовців, які виразили бажання здатися у полон в рамках проекту “Хочу жити”, зросла на 70%, – повідомляє кореспонденція zaxid.

«Є великий стрибок за лінією “Хочу жити” окремо і за іншими каналами зв’язку. Після успішної операції “Синиця” з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилась кількість військовослужбовців армії РФ, які розглядають для себе подібний сценарій», – сказав Юсов у ефірі «Радіо Свобода» в понеділок, 11 вересня.

За словами Андрія Юсова, цей “приріст” відбувся майже на 70% протягом одного дня.

Щодо інформації, що недавно поширилася в українських і російських соцмережах щодо виплати 2 мільйонів доларів російському пілоту, який перевозить МіГ-31 з ракетою “Кинджал” на борту, та надання документів будь-якої країни НАТО на вибір для всієї його родини, Юсов висловив думку, що ця інформація більше схожа на “легенду та народну ініціативу”. «Але, звичайно, винагорода за МіГ буде», – сказав він

23 серпня стало відомо, що військовій розвідці Міноборони України вдалося виманити російський військовий гелікоптер Мі-8, який приземлився на українському аеродромі. Згідно з інформацією від начальника Головного управління розвідки (ГУР) Олександра Буданова, льотчик російського гелікоптера добровільно перевів свою аеронавігаційну одиницю на українську територію, і його родину непомітно евакуювали до України. Інші члени екіпажу, які не були в курсі цього плану, спробували втекти, але їх було ліквідовано. За цей вчинок російський пілот, який добровільно перейшов на бік України, отримав винагороду у розмірі 500 тисяч доларів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin