Вінниця
03.05.2024
13.56° C
Вгору

Молодь Вінниччини поглиблювала знання з історії українського конституціоналізму

Вагомою віхою розвитку конституційної думки України стала Конституція Пилипа Орлика 1710 року. У політико-правових поняттях того часу саме цей документ обґрунтував право нашої держави на її самостійність та устрій.

Напередодні 27-ї річниці прийняття Конституції України Департамент соціальної та молодіжної політики ОВА спільно з Немирівською міською радою організували фестиваль «Орлик-Фест». Цікавим є те, що саме в Немирові був розташований військовий штаб автора першої Конституції.

У заході взяли участь понад 80 юнаків та дівчат з Немирівської, Вінницької, Гніванської, Тиврівської, Ямпільської, Тульчинської громад.

На центральній площі міста фестиваль розпочався з хвилини мовчання та виконання Державного Гімну.

Для учасників заходу провели інтерактивну історичну лекцію про розвиток українського конституціоналізму від викладача Вінницької академії неперервної освіти Олександра Коваля та кандидата історичних наук Анатолія Савчука.

Також під час фестивалю відбулись показові виступи вихованців Школи козацького гарту ім.Д.Нечая та ансамблю «Оберіг».

На завершення учасники та учасниці мали можливість перевірити свої знання з історії та позмагатися в квізі «Основний закон». Команди-переможці отримали чудові подарунки від Немирівської міської ради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin